GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN

Blogposts & pagina's

Toon alle resultaten. (0)
O My Bag: één tas maakt het verschil niet, maar het is een begin

De handtassen van O My Bag zijn de voorbije jaren een begrip geworden. Helemaal terecht, want net zoals hun collectie is ook hun verhaal mooi. Lees er hier meer over. 

We weten dat één tas de wereld niet zal redden. Maar het is een goed begin.

Hun verhaal gaat over het maken van een positief verschil in de wereld, door producenten in kleine gemeenschappen te verbinden met de wereldmarkt en eerlijke banen te creëren.

O My Bag is opgericht om mensen in ontwikkelingslanden te ondersteunen door eerlijke banen te bieden. Het creëren van een positieve impact in de wereld is een van hun kernwaarden. Ze geloven dat iedereen de kracht heeft om verandering te creëren. Met elke aankoop die we doen, kunnen we bijdragen aan een betere wereld met eerlijke banen, veilige werkomstandigheden, gelijke kansen en respect voor het milieu.

O My Bag is gepassioneerd door natuurlijk leer. Hun leerlooierijen zijn zorgvuldig uitgekozen om ervoor te zorgen dat alle werknemers eerlijke lonen en een gezonde werkomgeving krijgen.

Ontdek hun collectie hier. 

o my bag fairtrade ecotrade lily oostende homebylily

Ethisch geproduceerd 

Ze werken alleen met producenten die hun principes delen. Door de jaren heen hebben ze sterke relaties opgebouwd door middel van respect en eerlijkheid. Ze praten wekelijks of soms dagelijks met hun producenten om ervoor te zorgen dat ethische praktijken worden toegepast. Alle fabrieken zijn SA8000-gecertificeerd om ervoor te zorgen dat ze onder eerlijke omstandigheden werken, en EMA is gegarandeerd lid van de World Fair Trade Organization.

Steun aan empowerment projecten in India

O My Bag doneert jaarlijks 1% van zijn inkomsten om lokale projecten in India te ondersteunen die gericht zijn op empowerment van vrouwen of onderwijs. De 1% legt een direct verband tussen de verkoop en de impact, wat betekent dat elke O My Bag-aankoop bijdraagt aan positieve verandering.

Zo is er bijvoorbeeld de steun aan The Brickfield Schools. O My Bag heeft hen 3000 schooltassen gedoneerd. Daardoor hebben ze iets voor zichzelf waardoor school een belangrijker en centraal onderdeel van hun leven wordt. Toen het personeel van de Brickfield School vertelden dat ze geen geld hadden voor drie scholen, wat zou betekenen dat ze dit jaar niet zouden worden geopend, besloten ze snel om in te grijpen en hen te helpen om het broodnodige geld te krijgen om de scholen te runnen. Ze hopen dat op deze manier nog veel kinderen kunnen profiteren van dit geweldige project. Dit project omvat niet alleen schoolmaterialen en eten voor de kinderen of de salarissen van de leerkrachten, maar nog veel meer. 

Zo laag mogelijke impact voor het milieu

Constant ook voor de levenscyclusanalyse. Ze berekenen de totale milieu-impact van hun tassen om een datagedreven reductiestrategie te ontwikkelen. Ze nemen heel wat maatregelen om deze impact te verminderen. Op hun site vind je er uitgebreide rapporten over. 


Duurzaamheidsmanager en Sustainalize

De duurzaamheidsmanager van O My Bag is primair verantwoordelijk voor het berekenen en rapporteren van de CO2-voetafdruk. Hij is ook verantwoordelijk voor de gegevensverzameling.

Daarnaast werken ze samen met het duurzaamheidsadviesbureau Sustainalize om O My Bag te helpen bij het berekenen van de CO2-voetafdruk. Die werd voor het eerst berekend en gerapporteerd in 2019, dat is het basisjaar waarmee alle toekomstige CO2-voetafdrukken zullen worden vergeleken om het te verbeteren.  Sustainalize is verantwoordelijk voor het gebruik van de juiste conversiefactoren en strenge kwaliteitscontroles op gegevensinvoer en berekeningen. Sustainalize kreeg ook de opdracht om ervoor te zorgen dat de methodologie in overeenstemming is met het corporate broeikasgasprotocol.

Ontdek hun collectie hier.