GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN

Blogposts & pagina's

Toon alle resultaten. (0)
Hoe kan je lederwaren het best verzorgen?
Lederwaren zijn van die tijdloze stukken die je look een serieuze upgrade geven. Of het nu gaat om die luxueuze handtas, die oh zo stijlvolle portemonnee, of die klassieke paar schoenen waar je altijd op terugvalt, één ding is zeker: met de juiste zorg gaan ze jarenlang mee. Dus laten we het hebben over hoe je die lederen pareltjes goed kunt onderhouden. Want laten we eerlijk zijn, iedereen wil mooi verzorgde en onderhouden lederwaren hebben toch?

Hier zijn 6 tips over hoe je het best die mooie lederwaren verzorgt:


1. Regelmatige opfrisbeurt:
Regelmatig reinigen is misschien de minst evidente, maar eigenlijk zowat de belangrijkste tip! Gebruik een zachte borstel of doek om stof en vuil voorzichtig van het oppervlak van je lederen items te verwijderen. Voor diepere reiniging kan je een milde lederreiniger gebruiken, maar zorg ervoor dat je het leer niet té nat maakt.

2. Hydrateren als een pro:
Leder is net als onze huid; het kan uitdrogen als het niet goed wordt gehydrateerd. Gebruik daarom regelmatig een lederconditioner om het leer soepel en gehydrateerd te houden. Breng de conditioner gelijkmatig aan met een zachte doek en laat het leer vervolgens goed drogen voordat je het opbergt.

3. Bescherm die pareltjes:
Voorkomen is beter dan genezen, toch? Bescherm je lederwaren tegen water en vlekken door ze te behandelen met een lederbeschermer of waterafstotende spray. Spuit het product gelijkmatig over het oppervlak en laat het drogen voordat je de lederen items gebruikt. Klinkt logisch, maar doe het niet enkel na aankoop. Herhaal deze behandeling regelmatig, vooral voor lederen items die vaak worden blootgesteld aan vocht en vuil.

4. Onderhoudsbeurt-check:
Neem af en toe de tijd om je lederwaren te inspecteren, bijvoorbeeld bij een seizoenswisseling. Repareer kleine krasjes en beschadigingen en vervang versleten onderdelen zoals ritsen en gespen indien nodig. In Oostende zijn we grote fans van HAK & SLEUTEL. Zij zijn de go-to experts voor alle lederreparaties van LILY. Door regelmatig onderhoud blijven je lederen items er als nieuw uitzien en gaan ze langer mee.

5. Hitte? Beter niet:
Leder en warmte zijn geen beste maatjes. Hou ze uit de buurt van de verwarming. En als je tas of schoenen doorweekt zijn, weersta dan de verleiding om ze snel te drogen. Geef ze gewoon wat tijd om op natuurlijke wijze te herstellen.

6. Hoe opbergen:
Bewaar je lederen items op een koele, droge plaats, weg van dat brutale zonlicht. Gebruik stofhoezen of kledingzakken om je lederwaren te beschermen wanneer je ze niet gebruikt. Het is net als het uitpakken van een cadeautje telkens wanneer je ze opnieuw tevoorschijn haalt.

Conclusie
We willen dat je net zoveel plezier hebt van jouw lederwaren als wij van het verkopen ervan. Dus geef ze af en toe wat liefde en zorg, en wie weet beloon je jezelf wel met een nieuwe handtas voor al die klusjes – voor wat hoort wat, toch? Dus, let’s keep those leathers looking luscious!  🫧