GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN

Blogposts & pagina's

Toon alle resultaten. (0)
Ontdek Oostende deze paasvakantie 🐚
 De lente doet haar intrede en de paasvakantie staat voor de deur. Het is tijd om plannen te maken om alles uit deze tijd te halen. Gelukkig bruist Oostende van de activiteiten, van kunstevenementen tot culturele ervaringen. Hierbij de LILY tips om jouw paasvakantie onvergetelijk te maken.

Drie niet te missen (low budget) activiteiten + extra food tips


1. Coin Crevettes:

Omdat vzw Tomates Crevettes 10 jaar bestaat, ben je uitgenodigd voor een unieke paaspop-up. Het initiatief heet "Coin Crevettes” en gaat door in het bruisende SKYdisstrict, vlakbij het station van Oostende. Vanaf zondag 31 maart tot zondag 14 april kunnen zowel ouders als kinderen hier terecht. Voor de kleintjes zijn er tal van gratis activiteiten zoals een paaseiparcours en een loopfietsjes-criterium. Maar ook voor ouders zijn er genoeg mogelijkheden: ontdek de gezellige galerij en atelierruimte in de eventruimte van resto Paroles Paroles. Hier vind je werken, workshops en producten van lokale makers, allemaal gratis toegankelijk. Kinderen zijn van harte welkom van 10 tot 20 uur; waardoor ouders met een gerust hart kunnen genieten terwijl hun kleintjes zich vermaken. Een ideale oplossing voor ouders die nog geen kamp hadden gepland voor hun kinderen tijdens de paasvakantie. 

2. Bazaar Trottoir:
Valérie, de oprichtster van Bazaar Trottoir, staat bekend als een enthousiaste gids door de verborgen pareltjes van Brussel en Antwerpen. Deze keer gaat ze nog een stap verder en slaat ze de handen ineen met Toerisme Oostende. Op 7 & 8 april krijg je de kans om deel te nemen aan een geleide wandeling door de beroemde Crystal Ship tour, vergezeld door gids Marjon. De toer werd door hen in elkaar gestoken samen met curator Bjorn van Poucke. Ontdek de straten van Oostende door de ogen van ervaren kenners en laat je verrassen door de kunst die deze stad te bieden heeft. De wandeling boek je via visitoostende.be en is gratis! 

3. Infinity bracelets middag: 
Op 12 april organiseert Home by Lily opnieuw een Infinity Bracelets middag. Maar deze keer iets anders - je moet je afspraak van tevoren vastleggen via www.ateljeamore.be/infinity-jewelry/. Tussen 10 uur en 17 uur ben je welkom om langs te komen en je eigen infinity bracelet te laten zetten. Een perfecte gelegenheid om een uniek aandenken aan Oostende te bemachtigen tijdens deze vakantieperiode.
Tip: Dit is heel leuk om samen met een dierbare te doen, zo zijn jullie voor altijd met elkaar verbonden.

Extra

4. Café du Parc:
Natuurlijk kunnen heerlijke food-hotspot niet ontbreken! Bij Café Du Parc kun je jezelf verwennen na een drukke werkdag met een verfrissende half-en-half (een mix van witte wijn en champagne), terwijl je geniet van het bruisende leven van Oostende. Dit gezellige café, geliefd bij de echte locals, voelt voor ons écht als thuiskomen, vooral nu het gerund wordt door onze vriendin Shannah.
P.S.: Naast de verleidelijke half-en-half, kun je bij Café Du Parc ook genieten van heerlijke ontbijt- en lunchgerechten, en natuurlijk van de beste koffie van de stad!

5.The Catch: 
Voor liefhebbers van zeevruchten is The Catch dé bestemming in Oostende. Met een focus op verse, lokaal gevangen vis en schaaldieren, biedt dit restaurant een smaakbeleving die je niet snel zult vergeten. Bovendien bevindt het zich vlakbij Lily in de Herststraat, dus perfect om na een shopsessie een heerlijk hapje te eten.

Of je nu een liefhebber bent van kunst, op zoek bent naar lokale schatten, of gewoon zin hebt in een leuke activiteit, Oostende heeft voor elk wat wils tijdens deze paasvakantie. Dus trek eropuit, ontdek en geniet van alles wat deze prachtige kuststad te bieden heeft!