GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN

Blogposts & pagina's

Toon alle resultaten. (0)
Oostendelover? Deze tips zijn voor jou.

 

OOSTENDELOVER?

Origineel is het al even niet meer zeggen dat je van Oostende houdt. Maar waar het hart van vol is, daar houden we niet over op ;) 

In onze winkel krijgen we dagelijks vragen. "… want jullie zijn locals en goed op de hoogte, dus vragen we het hier even." We sommen onze tips met plezier voor je op. Of je nu dichtbij woont of veraf. Hiermee kan je aan de slag.

 

SPECIFIEK LEKKERS

1) Haringsalade bij Zeebries
Fijn om voor specifiek lekkers uitgesproken adresjes te hebben: doe jezelf en jouw gasten, gezin, familie een plezier en haal haringsalade bij vishandel Zeebries. Die met curry is overheerlijk bij de aperitief! (tip v Ellen D)

2) Américain bij Mazure
Ik leerde de américain en vleessalade van Mazure kennen via mijn papa die het speciaal daar ging halen om dan thuis voor een uitgebreide koude pla te gaan. Mmmm! (tip v Luna) 

3) High Tea bij Bar Bassin
De dochter van hotel Le Bassin, Zoë, baat met passie de bar uit. Op zondag kan je er genieten met vriendinnen van High Tea. Echt een aanrader, met zicht op de haven en het station. (tip v Mahaut)  Hier meer info: website
 

RECENTE ONTDEKKINGEN

1) Café Pelikaan
Dit café is er al jaar en dag onlangs werd het overgenomen en sinds de nieuwe uitbaters hun intrek namen, zit er een nieuwe schwung in. Achter de toog hangt de spreuk "elk brood is het tragische verhaal van graan dat geen pils werd". It says it all. (tip v Mare) 

2) Tongsjes bij Frituur Marleen
Zeetongetjes in een veredelde frituur in het centrum van de stad. Down to earth, vriendelijk bediening, handgesneden frietjes het voelde er onlangs als een verborgen parel. (tip v Mare) 

3) Koffie in het leescafé bij de Bib 
Het leescafé van de bib is opnieuw open. De nieuwe uitbaters Safia en Mariano zorgden voor een gezellige inrichting met vintage vibe. Mama Anneke vindt de koffie er overheerlijk. (tip v mama van Ellen D) 

 

HAAL DE ZEE IN HUIS

Liever geen meeuw of zeilbootje op de vensterbank?
Wij hebben de oplossing :)  

 

oostende zee collectie servies schaal vis tapijt schelp decoratie

 

oostende zee collectie servies schaal vis tapijt schelp decoratie

 

VERWENNERIJ

1) Taart met vitamientjes bij Et Alors
We waren al langer fan van het kader en het zeezicht. Maar toen we merkten dat je bij een stuk taart sowieso ook slagroom en vers fruit geserveerd krijgt, waren we helemaal verkocht. (tip v Griet) Hier meer info: website

2) Milkshake bij Gelato Maxzim
Midden maart opent onze buur opnieuw de deuren. Het aftellen naar een milkshake straciatella kan beginnen voor Noor. Na het werk bij LILY naar het strand voor wandeling incl. welverdiend zoets in de hand. (tip v Noor) Hier meer info: website

3) Specialiteiten en ambiance bij Achiel
Ben je een foodie en heb je tijd om te genieten van boodschappen doen? Verwen jezelf dan met een bezoek aan Achiel. Naast hun indrukwekkend assortiment groenten en fruit, vind je er ook charcuterie en kazen, geselecteerde wijnen en hun eigen bier. Geniet van de ambiance en hun advies. (tip v Ellen D)  Hier meer info: website

 

TIJD VOOR CULTUUR

1) Push the button! 
Zin in muziek & feest? Zet dan 8 april in jouw agenda voor een festival dat georganiseerd wordt door muziekclub De Zwerver, KAAP & De Grote Post. Ze testen er de grenzen af tussen jazz, elektronische muziek en hip hop met namen zoals Tsar B en Blck Mamba. (tip v Mahaut) Hier meer info: website

2) Raoul De Keyser bij Muzee
Het gebouw en de permanente collectie bij Muzee zijn sowieso een bezoek waard. Momenteel loopt er de expo Friends in a field: conversations with Raoul De Keyser. Die tentoonstelling bevat werken van oa Luc Tuymans. (tip v Ellen D)