GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN

Blogposts & pagina's

Toon alle resultaten. (0)
Home by... Yana Bovenistier

Onze interieur coach Griet ging in gesprek met Yana Bovenistier: Oostendse, model en mama. Je kan haar herkennen van in magazines Elle, Vogue, Feeling, Knack Weekend of van haar werk voor Hugo Boss, H&M en veel andere modemerken. Op de catwalk liep ze ook al voor o.a. Alexander Wang en Public School. Ze nam ons mee bij haar thuis en vertelt met passie over haar sterke interesse in interieur en decoratie. 

Let's talk about... 

Yana haar tijdloze woning in Oostende (1965) is gehuld in modernisme van de architect Arthur Degeyter. De woning straalt eenvoud en eerlijkheid uit. Het functionele karakter krijgt voorrang op de vorm, waarbij natuurlijk licht vooropgesteld wordt. Het is een heel bewuste keuze om de woning niet te verbouwen, maar alles in zijn oprechte nuchterheid te behouden. Het interieur is uitgesproken pre-loved en overstijgt de trends. Meubels en woonaccessoires met een verhaal en een diepere betekenis. Een onderdompeling in vervlogen tijden, persoonlijkheid en levendige kleuren. Yana vaart haar eigen authentieke koers.

“Ik ben geboren in Oostende en deels opgegroeid in Spanje, waar ik nog regelmatig verblijf. Door mijn job als model pendel ik tussen Oostende en grootsteden overzee.  Ik hecht veel belang aan een traag en een bewust ritme van  leven doordat mijn job in periodes nogal hectisch en exigeant kan aanvoelen. Daarom ben ik een echte huismus. Ik hou van onze stad en al wat het te bieden heeft, maar ik ben het allerliefste thuis. Gezelligheid creëren, samen zijn met mijn vriend en mijn dochter. Lezen, koken, mijn vriend die schildert of samen op wandel in de natuur.”

yana bovenistier - stijl decoratie preloved

“Ik hoorde vroeger als twintiger wel eens dat mijn toenmalige appartement uit een jaren zestig film is geplukt. De vintage mania heb ik met de jaren wat kunnen betomen, maar de invloed is nog steeds voelbaar tot in de kleinste details. Ons interieur is een goede mix van onze eigen stijlen en de designkennis die mijn vriend als liefhebber heeft verworven. Dankzij hem leerde ik ontwerpers en hun classics kennen. Deze combineren we met meubelen en woonaccessoires met emotionele waarde of items die al een hele weg hebben afgereisd. Bijvoorbeeld: dit tapijt is in de jaren zeventig handgewoven door mijn grootmoeder in Congo, een knipoog naar mijn roots. Ik hecht belang aan toetsen die een interieur persoonlijk maken.”

yana bovenistier oostende interieur vintage

Duurzame levensstijl

Yana haar voorliefde voor pre-loved beperkt zich niet enkel tot haar interieur. Het is een levensfilosofie met een hart voor ethisch verantwoord aankopen. Het blijven verduurzamen en de bijdrage aan overconsumptie en overproductie terug te brengen tot een minimum.

Wanneer je investeert in ecologische merken, vintage of tweedehands meubelen en woonaccessoires, kies je voor een milieu- en mensvriendelijker alternatief. Er hoeven geen nieuwe grondstoffen verbruikt te worden en het belandt niet op een afvalberg. Je maakt gebruik van wat er al is en dat maakt het duurzaam. Bovendien deze items vaak nog de originele stijlelementen met zich mee die kenmerkend waren voor de tijd. Interieurparels!

yana bovenistier oostende home by lily

yana bovenistier oostende preloved home by lily stijl

“Alle meubelen en woonaccessoires in onze woning zijn een bewuste keuze. Ze gaan al jaren mee en zijn bedoeld om nog zo lang mogelijk mee te gaan. Ik thrift heel graag waarbij ik in de eerste plaats steeds mijn eigen ecologische footprint in gedachten heb. Ik kies daarom, als er iets aangekocht wordt, voor kwalitatieve en duurzame materialen of waarmee ik iets positiefs kan bijdragen voor een ander. Als ik de keuze heb, koop ik liever iets bij een kleine ondernemer, die inzet op ecologische merken en waar het hart en de ziel van afspat, dan in een grote winkelketen.”

 Yana's choice

"Als je twijfelt is het meestal een neen. Wees bewust bij het uitkiezen, neem geen overhaaste beslissingen en ga voor tijdloosheid en duurzaamheid.”

1) Mijn eerste keuze gaat uit naar een nuttig item zoals de bijzettafel van Fest Amsterdam in de neutrale zandkleur. Sober, functioneel en logisch in gebruik. Het onderstel van gebogen metaal en het mooie houten blad zijn perfect in balans. Het is klassiek en in verschillende woonruimtes te integreren.”

Shop op de bijzettafel van FEST hier voor €44,95 -> webshop

bijzettafel van Fest Yana Bovenistier choice

 

2) "Ik hou van bloemen, wanneer het daar het seizoen voor is, maar ook zonder bloemen is de zacht bruine vaas van Present Time een karaktervol woonaccessoire die nooit zal vervelen.”

Shop de vaas van Present Time hier voor €44,95 -> webshop

vaas present time yana bovenistier choice

 

3) "De  stijlvolle kandelaar van Present Time geeft mij een jaren tachtig vibe. Kenmerkend voor die tijd is de kitsch stijl. De kandelaar heeft een speels karakter doordat je deze kan omdraaien naargelang je een kaars of een theelicht wenst te gebruiken.”

Shop de kandelaar van Present Time hier voor €36,- -> webshop

kandelaar present time yana bovenistier choice

 

Nawoord 

In alle eerlijkheid, Yana wandelt nog steeds in mijn hoofd na onze eerste ontmoeting. De manier waarop Yana in het leven staat, haar eigenheid, de eerlijke manier van denken en zijn, het traag en bewust leven, …  Ik ben head over heels verliefd en heel dankbaar. Laat je daarom, net zoals mij, eindeloos inspireren door haar puurheid en de pre-loved feel op Yana haar Instagram 

- Griet