GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN

Blogposts & pagina's

Toon alle resultaten. (0)
RAY: goed voor je huid en de planeet

De producten van RAY verzorgen en reinigen het lichaam en hebben een minimale impact op de natuur. We zijn bij LILY fan van het eerste uur en trotse verdeler van hun shampoo's, deodorants... en verzorging voor het gelaat. 

Gemaakt in centrum Gent door Hilde

Hilde Nys werkt al meer dan 20 jaar als apotheker in de Veldstraat te Gent. Samen met zoon Thomas ontwikkelt & produceert ze zelf verzorgingsproducten. RAY shoppen staat dus voor 100% lokaal shoppen en dat steunen we graag. 

Goed voor jouw gezondheid

Elk Ray ingrediënt wordt afzonderlijk geanalyseerd en goedgekeurd op mogelijke gezondheidsrisico’s zoals kanker, hormoonverstoring, huidirritatie, immuniteitsverstoring en pigmentvlekken. 

Ray is volledig natuurlijk, maar bevat ook geen natuurlijke ingrediënten die mogelijk huidirritatie kunnen veroorzaken zoals linalool, geraniol, limoneen of citronellol. Om de kans op allergieën te beperken gebruikt Ray enkel strikt noodzakelijke actieve en functionele ingrediënten en geen overbodige ingrediënten voor marketingdoeleinden.

Ontdek hun producten hier. 

Test hoe gezond het is met Yuka

Ken je de gratis Yuka app al die gezondheidsscores geeft op voeding en cosmetica? Je scant thuis de barcodes van producten en komt er veel mee te weten. De producten van RAY scoren er fantastisch!

Waarom een natuurlijke deodorant proberen? 

Hilde Nys: "Een deodorant is een belangrijk product dat je bijna iedere dag gebruikt. Koop hem dus niet impulsief maar overweeg je keuze. Zoals bij elk cosmetisch product denken veel mensen dat natuurlijk gelijk staat aan gezond. De deo van Ray heeft een zuurtegraad die goed is voor de huid en die de geurbacteriën niet laat groeien. Ideaal dus.

De ingrediënten die in chemische deo’s zitten, zijn niet gezond.  Petroleumderivaten (zoals PEG’s en propyleenglycol) bevatten vaak onzuiverheden zoals zware metalen en dioxines die zeer ongezond zijn. Alcohol of ethanol droogt de huid fel uit waardoor er irritatie kan ontstaan. Triclosan is een ingrediënt dat de groei van bepaalde bacteriën (die zweetgeuren veroorzaken) verhindert. Het is schadelijk want hormoonverstorend (d.w.z. imiteert hormonen of stuurt signalen door waardoor onze hormoonhuishouding in de war raakt). De stof wordt in verband gebracht met borstkanker, zou de werking van de schildklier verstoren en kan de huid irriteren. Veel wetenschappers pleiten ervoor om triclosan te verbieden. Synthetische parfums waarvan de samenstelling bijna altijd geheim is, vertonen vaak hormoonverstoorders. Aluminiumzouten geven soms irritatie, en er wordt wel eens beweerd dat ze borstkanker veroorzaken. Dit is niet wetenschappelijk bewezen maar er wordt ook niet aangetoond dat er geen link is met borstkanker.”

Hoe herken je een goede dag- en nachtcrème? 

Een goede dag- en nachtcrème helpt ons een stralende huid te krijgen en te behouden. Overdag moet de crème onze huid beschermen en ‘s nachts heeft het een herstellende functie. Maar wat is nu juist een stralende en gezonde huid? Dit is de optelsom van vier elementen: een stralende en gezonde huid is effen, soepel, stevig en egaal.

1. Effen

Een effen of gladde huid is een huid zonder oneffenheden of onzuiverheden. Dit vereist een huidstructuur die volledig intact en onbeschadigd is. Dit wil zeggen dat alle huidlagen (onze spreekwoordelijke volledige matras, inclusief beschermer en boxspring) in orde moeten zijn. 

Een effen huid is echter niet vanzelfsprekend. Natuurlijke veroudering en externe factoren (zoals roken, alcohol of zon) zorgen voor een verminderde staat van je huidstructuur en resulteren dus in oneffenheden. Maar ook het gebruik van de verkeerde verzorgingsproducten, die je huidporiën kunnen verstoppen of irriteren, maken je huidstructuur kapot en kunnen voor een oneffen huid zorgen met puistjes als gevolg.

Wanneer de juiste ingrediënten in een crème verwerkt zitten, passen ze als een puzzel in de verschillende lagen, vullen eventuele tekorten aan en verbeteren zo de structuur.

Alle ingrediënten van de dag- en nachtcrèmes van RAY  passen in de huidstructuur en zijn niet-comedogeen. 

2. Soepel

Een soepele of zachte huid oogt gehydrateerd. Het is afhankelijk van de conditie van de opperhuid, die dienst doet als barrière (onze matrasbeschermer). Water en vetten (lipiden) vormen hierbij de bouwstenen van een soepele huid. De opperhuid is in form wanneer alle cellen mooi tegen elkaar vast liggen.

Ingrediënten die niet thuishoren in de opperhuid (zoals alcohol, sulfaten, bepaalde plantenextracten of essentiële oliën) zorgen ervoor dat de cellen niet langer mooi tegen elkaar hangen en uiteindelijk loskomen. Hierdoor krijgen we een ruwe huid met eventueel zelfs schilfers tot gevolg. Ook zon of koude wind veroorzaken dit.

Belangrijke ingrediënten als karitéboter en amandelolie in de dag- en nachtcrèmes van RAY bevatten vetten en zorgen voor een soepelere huid.

3. Stevig

Voor een stevigere huid moeten we in de lederhuid (de dermis of matras) zijn. Een huid die stevig is, zakt niet door dankzij een groot netwerk van vezels uit collageen die in een gel zitten van hyaluronzuur met water. 

Hormoonveranderingen, slechte leefgewoonten en natuurlijke veroudering kunnen het collageen en hyaluronzuur beschadigen of de aanmaak verminderen, waardoor de huid minder stevig wordt. Onze matras zakt in.

Anti-oxidanten in een gezichtscrème, zoals vitamine E en squalaan, beschermen tegen de afbraak van collageen en elastine, die zorgt voor een goede vering. Hyaluronzuur legt de elastine en het collageen in een dik pak stevige gel: de lederhuid wordt een stevige “matras” waardoor de opperhuid minder inzakt en je een vollere en stevigere huid verkrijgt. Met minder rimpels en fijne lijntjes als resultaat!

Belangrijke ingrediënten als hyaluronzuur en glycerine doordringen tot op het niveau van de lederhuid en houden hier het water vast waardoor de huid zijn volume houdt.

4. Egale huid

Een huid met een egale kleur vertoont geen roodheden of vlekken, maar heeft overal dezelfde tint.

Wist je dat de zon de hoofdoorzaak is van pigmentvlekken? Niks mis met een ontspannend momentje in het zonnetje (hallo vitamine D), maar probeer je tijd in de zon te beperken en draag altijd zonnecrème wanneer je in de zon komt. Vermijd ook producten met ingrediënten als essentiële oliën, citronellol, limoneen of linalool (je vindt ze meestal op het einde van de ingrediëntenlijst), die pigmentvlekken kunnen veroorzaken in de zon.

De dag- en nachtcrèmes van RAY bevatten geen ingrediënten die reageren op de zon. We werken zonder UVA en UVB filter in gezichtscrème, omdat dit met een andere frequentie gesmeerd wordt en dus een vals gevoel van veiligheid zou kunnen geven. Zonnecrème smeer je namelijk best om de twee uur, maar enkel als je in de zon komt.

 

Ontdek hun producten hier.