GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN GRATIS VERZENDING VANAF €100,- / WINKEL 7/7 OPEN

Blogposts & pagina's

Toon alle resultaten. (0)
Sales Pop-Up "Samen tegen leegstand"

Ellen heeft de handen in elkaar geslaan met Marie-Charlotte van Agence Vanbeckevoort.  De leegstand van handelspanden in het centrum van Oostende is een uitdaging. En uitdagingen gaan ze maar al te graag aan! Dit keer in de Hertstraat en Langestraat. 


Marie-Charlotte runt immobiliënkantoor Vanbeckevoort en Ellen is eigenares van concept store LILY. Allebei ondernemende vrouwen die niet alleen de schouders willen steken onder hun eigen zaken, maar Oostende in haar geheel als kwalitatieve shoppingstad voor ogen hebben. “Leegstand in de winkelstraten is al een tijd een probleem en we kunnen niet alles oplossen. Maar we zijn er wel van overtuigd dat alle kleine beetjes helpen.” 


Ellen organiseert deze zomer een pop-up winkel met solden en wilde bewust in een pand trekken dat al een hele tijd leeg staat. Samen met Marie-Charlotte koos ze voor het grote pand op de hoek van de Hertstraat en de Langestraat in de residentie van de vroegere cinema Rialto. Ellen: "Het pand leven inblazen, er voor het eerst  sinds het bestaat mensen de binnenkant laten ontdekken… Ik ben ervan overtuigd dat het ogen kan openen, dat het potentieel erdoor beter tot z’n recht komt.” Het gebouw is grotendeels bewoond door senioren en heeft een mooi, groen binnenplein. Het handelspand op het gelijkvloers staat sinds 4 jaar leeg. 

 

Ellen: “Ik heb het pand weten bouwen en wandel er bijna elke dag voorbij… en toch was ikzelf ook echt verrast toen ik er binnenkwam. Het is gigantisch, heeft ontzettend veel ramen met daglicht, zicht op het binnenplein en heeft overal plafonds van 6 meter hoog.”  Marie-Charlotte: “Ik heb Ellen meteen gewaarschuwd dat ze er niet meer weg zou willen, eens ze het zou huren (lacht). Ondernemers die het pand de komende weken kunnen ontdekken dankzij deze pop-up zullen zeker ook onder de indruk zijn van de mogelijkheden.” Ellen: “Wij betrekken al jaren een ruim pand iets verder in de straat en we voelen ons daar heel erg thuis. Wij kijken dus ontzettend uit naar de verhuis van onze solden en de opening van de pop-up in dit handelspand. Maar op lange termijn is het voor ons te groot naast datgene wat we al hebben. Maar wie weet wie ontdekt het iemand inderdaad de komende weken? Wij zullen geïnteresseerden in elk geval doorverwijzen.” 


Onze Sales Pop-Up opent vrijdag 26 juni en zal elke dag open zijn tem 21 juli. 

Artikel Het Laatste Nieuws: klik hier